bedrijvengids Geen verder een mysterieJe ziet online almaar frequenter bedrijvengidsen in de zoekresultaten terugkomen. Wat zijn nu eigenlijk online bedrijvengidsen en wat heb jouw daar met teneinde hier een vermelding te behalen?


Een online bedrijvengids is eigenlijk een online databank waarin allerlei informatie met ondernemers ogen. Vergelijkbaar met de Goudkleurige Gids doch vervolgens enkel online. Bedrijven kunnen meestal alleen kiezen ofwel ze hier zich wegens opgeven ofwel ook niet, af en toe worden een gegevens verder tot persoonlijk inzicht aangevuld. Er is in Nederland ons zo aanbod aan online bedrijvengidsen, tot mijn spijt ook niet allen een momentje kwalitatief.

Zoekgedrag en bedrijvengidsen


Aldoor vaker kunnen lieden op zoek tot een dichtstbijzijnde supermarkt, eethuisje ofwel apotheker en een bedrijvengids die zichzelf richt op lokale bedrijven, zoals een bedrijvengids betreffende Breda, speelt hier dan ook praktisch op in. Ons bedrijvengids kan online eenvoudigweg en snel een totaalbeeld melden aangaande ondernemers die voldoen met de wensen over een bezoeker. Daarnaast mag die direct zien op welke manier deze te bereiken is en waar deze zich bevindt. Via mits beurs achtergrondinformatie te verschaffen aan een services of producten informeer jouw de bezoeker en gaat deze hiermee desgewenst contact opnemen, ze vinden immers vlot de straat naar je onderneming.

Linkpopulairiteit bedrijvengids.amsterdam


Behalve de directe vindbaarheid via de plaatsing in een bedrijvengids, zodat je zeker directe bezoekers krijgt, mag een vermelding in ons bedrijvengids tevens bijdragen tot zijdelings meer zoekverkeer. Een linkpopulairiteit van ons site bepaald immers voor een omvangrijk deel de vindbaarheid betreffende je webshop. Natuurlijk kan zijn capaciteit hierbij het voornaamste. Ga zeker ook niet jouw site opgeven bij allerhande ‘linkfarms’ maar zorg het je immers vermeld staat op de meest belangrijke en serieuze bedrijvengidsen met Nederland ofwel je plaats. Een goede bedrijfsbeschrijving hierbij mag er vanwege zorgen dat jouw tevens op welke manier op een voornaamste woorden in de zoekmachines getoond is.

Je kan je beurs vermelden op talloze sites platformen, waaronder tientallen bedrijvengidsen en meerdere variaties op de telefoongids. Heeft dat doel en zo ja, is dit dan benodigd teneinde een betaalde vermelding te nemen ofwel niet? Met name de vraag ofwel je dien betalen een vermelding kan zijn bijzonder relevant. Zodra zelfstandige word jouw namelijk geregeld benaderd wegens zo’n betaalde vermelding.

De vermeldingen dragen bij met je (lokale) vindbaarheid
Ten eerste hetgeen meer aan een vermeldingen op deze websites bedrijvengidsen en hoezo ze echt cruciaal zijn. Je vermelding op die online bedrijvengidsen -die geraken in het vakgebied ook citations genoemd- draagt voor met de vindbaarheid aangaande je website, vooral lokaal, maar verder landelijk. Op welke manier dat precies in mekaar zit bekijk je in mijn artikel over het optimaliseren over je lokale vindbaarheid. Veel citations beschikken over kan zijn zeker juist.

Miljoenen bezoekers, maar hoeveel merken je festival?
DTG (ja, welke bouwt ook websites) claimt dat er maandelijks miljoenen klanten tot detelefoongids.nl aankomen. Eerlijk gezegd durf je er immers mijn vraagtekens bij te zetten. Zijn dat originele klanten ofwel juist het aantal bezoeken? En waarom komen die lieden op welke webwinkel? Omdat op welke manier zoek jij tegenwoordig nog een telefoonnummer op? En met alle klanten welke op die website komen, hoeveel bemerken daar dan werkelijk jouw bedrijf?

Aantal bezoekers zegt niet zoveel


Dit vervaardigd vast indruk teneinde zo betreffende cijfers te coulissen, doch kijk nader vervolgens enig een grote, ruwe cijfers. Enkel dit reeks klanten zegt ook niet veel. Aangezien:

Hoeveel aankomen er verder dan een allereerste website?


Hetgeen verrichten ze nader op welke webshop?
Op welke manier dikwijls wordt een beurs gemiddeld vertoond?
Is het het minimale bedrag betreffende € 162 waard?
En vanwege de helderheid: een standaard vermelding op detelefoongids.nl is gratis. Dus: verdien je die € 162 per jaar terug? Als je het minimaal verdubbelt qua winst via welke betaalde vermelding, is het de moeite waard.

Verder bedrijvengidsen beschikken over mogelijkerwijs heel wat bezoekers, maar…
Aangaande de tientallen bedrijvengidsen welke daar bestaan, moeten er ook vast de nodige claimen het daar ons x-reeks bezoekers op hun site komt. Hiervoor geldt vanzelfsprekend identiek mits wat er voor Een Telefoongids geldt. Dit aantal bezoekers zegt niet zoveel, op welke manier waarneembaar word jouw en hetgeen levert het je op? In mijn artikel aan “de gemeentegids” vroeg ik me weet af iemand die nu werkelijk jouw betaalde vermelding voorbij komt.

Daar zijn allicht data


Dit omvangrijke voordelig aangaande online kan zijn dat er gegevens zijn. Aangaande een postercampagne kun jouw enkel schatten hoeveel mensen een poster gezien zouden kunnen beschikken over. Bij websites kun jouw per pagina dit aantal bezoekers meten. Zeker voor een betaalde vermelding moet jouw toch ook wel statistieken mogen krijgen aangaande de gevolgen. Yalwa, dat nauwelijks kosteloos vermeldingen meer aanbiedt, garandeert tenminste 1000 bezoekers per jaar. Op je vermelding. Is dat € 60 waard?

Enig nog betaalde vermelding op Yalwa


Betaalde vermelding voor Yalwa levert 1000+ klanten per jaar op

Juist, en hetgeen leveren jouw die 1000+ bezoekers op je vermelding op dan? Hoeveel daarvan aankomen op je webwinkel en worden tenslotte klant? Het bestaan relevante vragen om te peilen of betalen wegens je vermelding wel beslist nuttig is.

Verder vraag je me bovendien nog immers af hoe ze je meer vervolgens 1000 bezoekers mogen garanderen…

Vervaardigd een backlink op detelefoongids.nl nog verschil?


Voor sommige voor niets vermeldingen krijg jouw een backlink, en soms heb je ons backlink wanneer jouw betaalt. Op detelefoongids.nl maakt het geen verschil. Althans, ook niet voor jouw SEO. Want alhoewel links van waarde zijn wegens het opbouwen met je sites autoriteit, geldt dat doch heel miniem wegens nofollow-links. En de links op detelefoongids.nl -en de meeste websites bedrijvengidsen- bestaan nofollow. Uiteraard wegens de backlink hoef jouw dit niet te verrichten.

DTG voegt rel=nofollow toe aan link voor niets vermelding detelefoongids.nl

Betalen=dofollow-backlink


Wanneer jouw betaalt een websites vermelding, hoort het een dofollow-link te zijn. Zeker een betaalde vermelding op ons online gids zou daarmee altijd nofollow dienen. Bij detelefoongids.nl heb jouw bij een voor niets vermelding ook standaard ons nofollow-link. Ook niet gek allicht. Aangezien voor een kosteloos vermelding wél linkjuice en voor een betaalde vermelding nauwelijks linkjuice voelt verder niet goed. Dit enig wat DTG op deze plaats alsnog zou kunnen doen kan zijn nauwelijks backlink bij een voor niets vermelding en een nofollow-link bij ons betaalde vermelding. Doch ja, een site hoort daar immers bij momenteel, bedrijvengids zeker?

Geen verschil betaalde of kosteloos vermelding


Qua backlink kan zijn er dus nauwelijks verschil tussen ons betaalde of gratis vermelding op detelefoongids.nl. Dit enig verschil is meer zichtbaarheid. En daarvan mag je jouw afvragen ofwel dat beslist dit bedrag waard is. Want hoeveel is het meteen werkelijk en wat draait alles jouw concreet opleveren?


Jaarlijkse onkosten voor detelefoongids.nl: 162 euro (te duur!)

Doe het niet wegens een link
Leuk, zo’n link, maar daarvoor heb je welke vermelding ook niet benodigd. Echt zo’n nofollow-link niet. De mogelijkheid het jouw daarmee (indirect) SEO-voordeel haalt met die nofollow-link kan zijn miniem. Personen welke op zoek bestaan naar een evenement, en het via zo’n bedrijvengids verrichten, zullen niet snel een link over de website delen. Het enig goedkoop kan zijn het ze tot jouw website komen. Maar ga je daar jaarlijks honderdtallen ofwel ook duizenden euro’s met uitgeven? Omdat indien je bij iedere bedrijvengids een betaalde vermelding neemt, lopen een onkosten flink op. En bestaan dit elkeen zeker potentiële klanten welke jouw zo op jouw website krijgt?

Welke doelgroep komt er op de site?
De enige reden waarom je een betaalde vermelding zou nemen is als heel helder is welke doelgroep er op de bedrijvengids komt en die doelgroep aansluit op jouw doelgroep. Dan kan ons prominente vertoning lonend bestaan en zeker klandizie opleveren. Het zou zo’n sites bedrijvengids jouw horen te mogen aantonen betreffende cijfers. En vervolgens alsnog is het waarschijnlijk afwachten wat het jou zeker oplevert. Omdat: “Behaalde gevolgen uit dit verleden leveren nauwelijks garanties vanwege de toekomst”, toch?

Betaal jij wegens jouw sites vermeldingen ofwel heb jouw dat gedaan? Ik ben benieuwd of jouw op deze plaats oefening mee hebt, deel welke hieronder, opdat tevens anderen hier aangaande kunnen leren.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *